Holmgang Hamburg

Det finnes flere forskjellige klasser og regler, innen europeisk middelalder-kampsport, Meggitt_Tethered_AR15slik som under de fleste former for kampsport. Noen tapper bare, og markerer treffere, for å score poeng. Dette kan ses som en modifisering av regler for fektning.

Andre bedriver med kamper i halvkontakt. Dette er en vanlig form for trening, som forbyr diverse treffsoner, slik vi kjenner det fra Taekwondo. Vanlige forbudte soner, er hodet fra skulderhøyde og opp, og skrittet. Noen regler forbyr også slag mot fingrene, siden det så lett kan føre til benbrudd på fingrene.

En annen form for moderering av skadene, innebærer at man kun bruker treningsvåpen, i tre, eller i hard-plast. Det kan selvfølgelig også svi, men siden disse våpnene gjerne har mindre skarpe kanter, så betyr det at det er mindre fare, for åpne kutt, blod, og sverd i øyet. Det å bruke et sverd av tre, kan være vel så autentisk, som å være veldig forsiktig med et våpen av stål. Spesielt, siden man ofte gjennomfører kamper på poeng, slik som i boksing.

Noen ganger er det kun teknisk knockout som gjelder

Holmgang Hamburg, er en av gruppene i Nord-Europa som går utover dette. Det finnes andre grupper av samme slaget, men man finner disse gjerne i Russland og Ukraina, hvor sverdkamp med full rustning, har blitt del av den nasjonale ligaen for MMA.

Det noe unike med Holmgang Hamburg, er at hele klubben er der for de som ønsker seg det lille ekstra. utrustningen tilsvarer høy-middelalder, med fulle kroppsrustninger. Likevel er skader, som blodige sår, og benbrudd, blitt til en naturlig del av treningen. Gruppens regel, er at man skal ha stål mot hud for å tape. Det betyr at man må vinne en kamp på det som vi kan kalle en teknisk knockout, med mindre motstanderen tapper ut, før målet er nådd.