Gleden av å trene sammen

Det finnes en rekke grunner til å trene sammen med andre mennesker, om ikke hver gang man trener, så i alle fall, et par ganger i uken. Selvfølgelig kan man ta seg noen løpeturer, eller turer i skog og mark på egen hånd, siden dette er en renselse, for både kropp og sjel. Men da kan det hende at man mister en del fordeler av det å trene sammen med andre.

Forbedring 1024px-MAO_Shan_Stateav både psyke og teknikk

Det kan våre tungt å motivere seg selv til å føre et strengt regimente med seg selv, og samtidig imøtegå nye utfordringer, og forbedre seg selv på egen hånd. Gamle soldater, eller erfahrene kampsportutøvere, vet hva som skal til for å vedlikeholde og forbedre, men dette er noe som det har tatt lang tid å bygge oppe en forståelse for. De som har trent sammen med andre, og blitt trent riktig, vil være i stand til å utvikle seg selv, men først må de lære hvordan, og dette gjør de sammen med andre.

Fordeler ved den sosiale treningen

En viktig fordel av å trene sammen, er at man kan prøve og feile sammen, både når det kommer til teknikk, og når det kommer til å løfte hverandre opp, for å nå nye nivåer, når det kommer til styrke og psykisk utholdenhet. Noen ganger kan alle trenge ett spark i baken, for å holde trykket oppe, og når det kommer til å ta de viktige øktene, i stedet for å ligge og dra seg forran TV’en.

Gode foreninger, tar også vare på hverandre, selv utenfor treningen. Klubben skap være en støte for sine medlemmer, og hjelpe dem med å leve godt og som gode mennesker. Man skal sørge for at alle medlemmer har det bra, og sørge for at de klarer livets braser, også når livet byr på motgang.

Leave a Reply