Gleden av å trene sammen

Det finnes en rekke grunner til å trene sammen med andre mennesker, om ikke hver gang man trener, så i alle fall, et par ganger i uken. Selvfølgelig kan man ta seg noen løpeturer, eller turer i skog og mark på egen hånd, siden dette er en renselse, for både kropp og sjel. Men da kan det hende at man mister en del fordeler av det å trene sammen med andre.

Forbedring 1024px-MAO_Shan_Stateav både psyke og teknikk

Det kan våre tungt å motivere seg selv til å føre et strengt regimente med seg selv, og samtidig imøtegå nye utfordringer, og forbedre seg selv på egen hånd. Gamle soldater, eller erfahrene kampsportutøvere, vet hva som skal til for å vedlikeholde og forbedre, men dette er noe som det har tatt lang tid å bygge oppe en forståelse for. De som har trent sammen med andre, og blitt trent riktig, vil være i stand til å utvikle seg selv, men først må de lære hvordan, og dette gjør de sammen med andre.

Fordeler ved den sosiale treningen

En viktig fordel av å trene sammen, er at man kan prøve og feile sammen, både når det kommer til teknikk, og når det kommer til å løfte hverandre opp, for å nå nye nivåer, når det kommer til styrke og psykisk utholdenhet. Noen ganger kan alle trenge ett spark i baken, for å holde trykket oppe, og når det kommer til å ta de viktige øktene, i stedet for å ligge og dra seg forran TV’en.

Gode foreninger, tar også vare på hverandre, selv utenfor treningen. Klubben skap være en støte for sine medlemmer, og hjelpe dem med å leve godt og som gode mennesker. Man skal sørge for at alle medlemmer har det bra, og sørge for at de klarer livets braser, også når livet byr på motgang.