3 uvanlig populære sportsgrener i Norge

Vår søken etter effektiv trening i dag, har ført til et oppsving innen kampsport i Norge. Flere får øyene opp for hvor viktig det er med god helse, og samtidig er det en økende interesse i å lære seg selvforsvar. Dette er nok hovedårsaken til at flere og flere begynner med en eller annen form for kampsport. De som har merket en økende popularitet i Norge er boksing, MMA og karate. En av årsakene til at boksing som kampsport er økende, er nok fordi proffboksing ble lovlig i Norge i 2014. Vår bokser, Cecilia Brækhus, har nok også inspirert mange unge jenter.

shutterstock_64132186Bruk kroppen i flere aktiviteter

For å kunne drive med kampsport på profesjonelt nivå, stilles det solide krav til form, balanse og smidighet. Derfor er det lurt å introdusere unge mennesker for sporten på et tidlig stadium. Å drive med andre aktiviteter ved siden av kampsport, er heller ikke dumt. Et godt eksempel på effektiv trening av balanse, er rafting. Du styrker kjernemusklene og trener på å balansere overkroppen. På raftingsenter.no kan du lese om sporten, og hvorfor den er på fremgang. Når du kun driver med en type trening, kan det bli ensformig, siden de samme bevegelsene repeteres. Dermed trener du ikke hele kroppen effektivt nok, noe som er viktig i kampsport.

OL-gren og stigende popularitet

Karate er kampsporten de fleste har hørt om, siden karateklubber har eksistert i Norge siden 60-tallet. At karate blir en tilleggs-idrett under OL i 2020, har nok ført til økende satsing på denne sporten. MMA fortsetter å kjempe for å bli medlem av Norges idrettsforbund. Men MMA er den mest voksende sporten verden over, noe vi også ser på medlemstallene i Norge. Når medlemstallene øker, vil nok Norges idrettsforbund anerkjenne denne sporten, selv om det er en fullkontakt kampsport. Hvilken sport vi har glede av, burde være opp til hver enkeltperson. Så vi får håpe enda flere får øynene opp for disse tre, inntil videre, uvanlige populære sportsgrenene i Norge.